ACCEPTERAS ÖVERALLT

Med TUOHI betalar du inköp både i din närbutik och på resmål runt om i världen. TUOHI Mastercard duger som betalmedel på över 35 miljoner inköpsställen världen över. Med TUOHI betalar du också enkelt i webbutiker. Med Apple Pay eller Google Pay kan du enkelt göra säkra kortbetalningar i butik med TUOHI och din mobil.

INKÖP MED PIN-KOD

För inköp i affärernas chipbetalterminaler behöver du PIN-koden till ditt TUOHI-kort. Du får den personliga PIN-koden tillsammans med det nya TUOHI Mastercard-kortet. Om du har glömt eller tappat bort PIN-koden kan du beställa en ny kod i eTjänsten, Nordeas nätbank, kundtjänsten eller på Nordeas kontor.

KONTANTER ENKELT

Med TUOHI-kortet kan du i Finland ta ut kontanter i alla Otto.-automater och utomlands i automater försedda med Mastercard-symbolen. Du behöver din personliga PIN-kod också för kontantuttag. Du kan ställa in dygnsvisa säkerhetsgränser för uttag i automat. Då kan kortet inom ett dygn användas för kontantuttag och betalningar i automat endast upp till den gräns du valt. Du kan ändra säkerhetsgränsen i eTjänsten eller Nordeas nätbank eller på kontoret.

TRYGGT PÅ NÄTET

Med TUOHI betalar du inköp i alla webbutiker som accepterar Mastercard. När du gör inköp på webben behöver du alltid kortets giltighetstid och den tresiffriga säkerhetskoden som finns på kortets baksida.

Du kan göra inköp på webben förutsatt att du registrerat ditt kort för betalningar på webben. Som TUOHI-kund har du tillgång till en tjänst som ökar säkerheten vid webbetalningar: i den bekräftar du webbinköpen med en kod som skickas till din mobiltelefon eller med Nordeas bankkoder.

BEHÄNDIG RESERVKASSA

TUOHI ger dig trygghet och flexibilitet vid nödvändiga inköp till hemmet eller vid oväntade utgifter för familjen. Med TUOHI i plånboken har du alltid tillgång till en reservkassa. Du väljer själv i hur stora rater du betalar inköpen. Du kan också föra över pengar från TUOHI-krediten till ditt bankkonto.

RÄNTEFRI BETALNINGSTID

Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid på alla inköp med TUOHI. Du får en räkning över inköpen en gång i månaden. Efter att du har fått räkningen beslutar du själv hur du vill betala: minimiraten, hela summan eller någonting mitt emellan. Med TUOHI betalar du dina inköp på det sätt som passar dig bäst

BETALA FLEXIBELT MED KREDIT

Då du utnyttjar kreditfunktionen med TUOHI kan du betala inköpen i mindre rater. Då betalar du också ränta (3 månaders euribor + 14 %) och en månatlig kontoavgift 5 euro och avgift för pappersfaktura 3 euro enligt avtalsvillkoren. Kontoavgiften tas dock ut bara om det på krediten finns saldo som ska faktureras. Det uppstår alltså kostnader för krediten bara när du använder den. TUOHI har ingen årsavgift. Den effektiva räntan för en utnyttjad TUOHI MasterCard-kontokredit på 1500 euro är 27,8 % (10/2019).

AMORTERINGSFRIA MÅNADER

Som användare av TUOHI kan du också ta paus från amorteringen. Under en amorteringsfri månad betalar du ingeting, men den ränta som uppkommit under den amorteringsfria månaden, samt kontoavgiften, debiteras som en del av följande månadsrat. Du kan välja två amorteringsfria månader om året, men inte två månader i rad.

Ta i bruk de amorteringsfria månaderna i eTjänsten, Nordeas nätbank eller genom att ringa Nordea Finans kundtjänst.

GOTTGÖRELSE PÅ PRISER

Prisskyddsförsäkringen med TUOHI Mastercard-kortet garanterar de förmånligaste priserna på marknaden för tilläggsköp i Finland. Om du inom 30 dagar från inköpsdagen hittar en produkt du köpt med TUOHI-kortet till ett förmånligare pris, kan du få ersättning för prisskillnaden.

HUR FUNGERAR PRISSKYDDSFÖRSÄKRINGEN?

Prisskyddsförsäkringen är en avgiftsfri extraförmån som automatiskt ingår i ditt kort. Prisskyddsförsäkringen täcker inköp som i fortsättningen betalas med TUOHI Mastercard-kortet, men inte de inköp som gjorts i affären i samband med att krediten beviljades. Prisskillnaden krediteras direkt på ditt konto om försäkringsvillkoren uppfylls. Du får ersättning om du har köpt produkten i en affär i Finland eller i en finländsk webbutik och betalat den i sin helhet med TUOHI. Den produktspecifika minimiersättningen är 20 euro och maximiersättningen 500 euro.

Ersättning beviljas inte om det är fråga om en varaktig konstruktion eller fast inredning, ett outlet-erbjudande eller ett paketerbjudande eller om produkten skaffats för yrkesanvändning. För att ersättningen ska betalas ska produkten ha funnits allmänt till salu för alla till det billigare priset. Dessutom ska du bifoga det erbjudande eller den reklam där produkten erbjuds till ett lägre pris till ersättningsansökan.

SÅ HÄR ANSÖKER DU OM ERSÄTTNING

Om du ansöker om kompensation med stöd av Prisskyddsförsäkringen, följ anvisningarna nedan:

Ta del av försäkringsvillkoren (pdf)

1. Fyll i ersättningsansökan på nätet

2. Bifoga till ersättningsansökan en kopia av TUOHI-räkningen över ditt inköp samt ett kvitto med uppgift om inköpets datum, typ och pris. Bifoga även det erbjudande eller den annons där samma produkt erbjuds till ett förmånligare pris. Det ska framgå av räkningen och kvittot att du har betalat inköpet i sin helhet med TUOHI.

3. Skicka den elektroniska ersättningsansökan till Tryg.

4. Om du inte kan bifoga bilagorna till den elektroniska ersättningsansökan kan du posta dem till adressen Moderna Försäkringar (Tryg Forsikringer A/S) FE 371 106 56 Stockholm Sweden Anteckna “Nordea Cards” på kuvertet. Mer information: Tryg Forsikringer A/S, Sveavägen 167, 11346 Stockolm, Sverige, tfn. +358 800 935 55, info@tryg.fi, mån-fre kl.8-16.

EXEMPELINKÖP MED TUOHI-KREDIT

MOBILTELEFON 500 €
1 raten 2 raten 3 raten 4 raten
Månadsrat 133 € 132 € 132 € 132 €
Räntans andel 3,65 € 2,44 € 1,22 €
Kontoavgift 5 € 5 € 5 € 5 €
KYL-FRYSSKÅP 1 500 €
1 raten 2 raten 3 raten 4 raten
Månadsrat 386 €386 €386 €386 €
Räntans andel 10,95 €7,33 €3,67 €
Kontoavgift 5 € 5 € 5 € 5 €
RESA 3 000 €
1 raten 2 raten 3 raten 4 raten
Månadsrat 767 €767 €767 €767 €
Räntans andel 21,90 €14,67 €7,37 €
Kontoavgift 5 € 5 € 5 € 5 €
Den effektiva räntan beräknad på en utnyttjad TUOHI Mastercard-kortkredit på 1 500 euro är 20,4 %. Vidberäkningen används 3 mån. euriborränta (04/2017) och i den har man beaktat den månatliga kontoavgiften på 5,00 euro. Räntan på krediten är 3 mån. euriborränta + 12 %.